2011. 05. 19.

A látó segítése a döntésben


Költözzünk el, vagy ne?
15. eset
2007 nyár
Egy harmincas éveiben járó, három gyerekes segítői hivatású pécsi férfi ismerősöm tett fel nekem egy kérdést, ami így hangzott: „Költözzek ki a családommal pár évre Angliába?”.
Azt tudni kell, hogy a tanácsadónak, segítőnek sosem az a feladata, hogy döntsön az illető helyett. Amennyiben több szempontból megvilágítja a kérdést, úgy megkönnyíti a döntést.

Több oldalról is utána jártam a kérdésnek. Egyrészt megkérdeztem az illető lelkét, majd a családtagok lelkét külön-külön szerettem volna, ők mit szólnak az ötlethez, betervezték-e megszületésük előtt a hálótervükbe. De nem kellett mindenkiét megkérdezni, mert az apuka lelke mindenre választ adott.

Férfi lelke:
„Nem feladatod az egész család kivitele. A családtagok hálótervében nem szerepel Anglia, csak a Tiedben szerepelt még esküvőd előtt. Ott, akkor nem azt választottad, most már nincs rá szükséged. Ha annyira szeretnél, pár hónapra, vagy fél évre menj ki nyugodtan, ehhez áldásomat adom.
A gyermekeid számára nem megfelelőt tennél, ha kiszakítanád őket jelenlegi környezetükből, mert minden feladat és karmikus tartozás ide Magyarországra, ezen belül Pécsre köti őket. Nekik itt van feladatuk. Ha kivinnéd őket, 95%, hogy nem akarnak haza jönni később, s ezáltal megnehezítenéd lelkük munkáját. Ugyanis akkor mindegyik léleknek külön munkájukba kerülne valamilyen módon rávenniük a fiatalokat, hogy költözzenek vissza. Különösen a lányod maradna ott szívesen végleg. Attól kezdve, hogy már nem gyerek a szabad akarata dolgozik benne. De nincs arra szükségük, hogy ilyen helyzetbe hozd őket.
Továbbá számodra veszélyes lenne az elszállási-bukási lehetőség. Most nagyon szép, vonzó az, hogy miért szeretnél ott élni, mások segítségére lenni, de sajnos 1-2 év alatt ez a jelenlegi lelkesedésed ellaposodhat, és már nem a spirituális, Isten által vezérelt út fog vonzani, hanem előfordulhat, hogy az anyagi. Pl. a pénzszerzés. Itthon is foglalkozol a létfenntartás kérdésével, de eddig mindig megoldódott. Amennyit beleadsz lelkileg, annyit kapsz vissza. De Angliában előfordulhat, hogy eltávolodva Istentől szinte csak az anyagiakról való elmélkedés foglalna le. Nehéz ezt Neked elmagyaráznom. Magyarként Magyarországon másként gondolkodik az ember, mint külföldön. Túl jó vagy, túl jól megy a fejlődésed ahhoz, hogy kiengedjelek, és ehhez képest ott túl nagy a kockázata annak, hogy elszállj, mint egy lufi. S akkor lőttek a lelki életnek! Itthon is biztosítjuk Neked azt, amire szükséged van.”

Végül is nem költöztek el Angliába. A férfinek hasonló intuíciói voltak, mint, amiket mondtam neki, és örült, hogy megerősítettem bennük.

Kép forrása: internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése