2011. 06. 30.

Emberekkel való foglalkozás

21. eset
2011. június 30.
Egy anyuka keresett meg azzal a kérdéssel, hogy 23 éves fiának mit tanácsolok, hogyan látom, a helyén van, mivel kellene foglalkoznia.
Ez egy nagyon kényes kérdés, nem szeretek senkinek sem úgy tanácsolni, üzenni, hogy nem maga jön. De az anyukája nagyon szerette volna tudni, hogyan segíthetne fián, aki jelenleg a vendéglátásban dolgozik.

Érdekes válasz érkezett. A fiú akár a szakmájában is maradhatna, nem is kellene ezen változtatnia, csupán a módon, ahogyan hozzááll az élethez, az emberek tiszteletéhez. Több síkon lehet benne élni, mozogni. Fogalmazhatjuk úgy is, milyen nehéz ez a hely, mindenki belém törli a cipőjét, és várjon csak, amíg nem történik valami kellemetlen azzal, aki nekem keresztbe tesz. Illetve pozitívan, vidáman is telhetnek ott a napok.
Figyelnie kellene az élvezetek mértékkel teli betartására. A túlzott fogyasztás test-lélek rovására mehet.
Az ügyfélszolgálati munkát nem neki találták ki. Ennek ellenére emberekkel kellene elsősorban foglalkoznia, miközben a javukat szolgálja. Ő inkább menedzselő típus. Feladata mások ilyesfajta segítése. Ebbe akár a személyi edző is belefér.
Ha testhez állónak érzi, megpróbálkozhat az újságírással is, esetleg a tudósítással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése