2012. 01. 29.

Gyors segítség borúra

2011.05.
24. eset
Érkezett hozzánk egy lány, aki anyukáján szeretett volna segíteni.
60 év körüli, házasságban élő anyuka, jellemzően rosszkedvű, nem találja a helyét, kicsit depressziós, nem látja az élet értelmét. Eddig nagyon sok esetünk volt ilyen. A felnőtt gyerekek távol vannak, a párkapcsolat nem működik, és ha valaki hozzád fordul, ebben az esetben mit mondasz neki? Hogyan segítsen az édesanyján? A segítség, ha lehet, ne kerüljön pénzbe, rövid legyen, gyors és „ne kelljen csinálni semmit”.
Eltelt egy időszak, mire rájöttünk, hogy ilyenkor csak a jézusi alaptanítás segíthet. Krizantén tolmácsolásában: a feltétel nélküli szeretet.
Mindenkinek volt kisgyermekkorában olyan élménye, amikor úgy érezte, hogy az édesanyját nagyon szereti, az gyönyörű, csodálatos, és ugyanúgy szereti őt is. Ha sikerül megtalálni egy ilyen konkrét élményt, akkor ez a kiindulási pont.
A hozzánk forduló lány talált egy ilyen képet:
„Oviból mentünk édesanyámmal hazafelé. S bevitt magával az ÁBC-be. Én ettől nagyon boldog lettem. Fogta a kezemet, mellette ugrándoztam. Rózsaszín fodros szoknya és fehér blúz volt rajtam. Sütött a nap, enyhe szellő fújt, ami meglibbentette anyám gesztenyebarna haját. Jókedvében rám nevetett, és szeretettel nézte örömömet.”
Ha sikerül visszaidéznünk szívünkbe, elménkbe egy ilyen boldog emlékképet, és azt a feltétel nélküli szeretetet, amit akkor éreztünk, már nyert ügyünk van. Nincs más dolgunk, csak ezt az érzést, gondolatot sugározni minden nap 1-2 percig a rosszkedvű anya felé.
Már többszörösen beigazolódott ennek segítő ereje. Az egyedül lévő édesanyának ugyanis épp ez a feltétel nélküli szeretet hiányzik. Hiszen a mai környezete ezt nem biztosítja számára. A kipróbált esetben már 2 hét múlva egészen jó kedvű, felszabadult anyuka köszöntötte a látogatóba hazatérő lányát. A szokásos számon kérő „sértődött” visszahúzódó, vádoló magatartás helyett.
A szeretet csodát tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése